Loading the content... Loading depends on your connection speed!

« Return to Previous Page

Mycovitaal Maitake paddenstoelen poeder voor dieren 100g

Mycovitaal Maitake paddenstoelen poeder voor dieren 100g

26,62 incl. BTW
SKU: 2470

Maitake, ook bekend als de eikhaas of Grifola frondosa, heeft een brede inzetbaarheid een een groot werkingspotentieel waarvan mens en dier profiteren kunnen. Vooral in Azië wordt de Maitake, die ook in onze bossen voorkomt, sinds eeuwen gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Maitake heeft, net als de Agaricus, een opmerkelijk gehalte aan polysacchariden. Dat zijn meervoudige suikers of glycanen, die op basis van hun moleculen en hun lange keten structuur onderscheiden worden. De ingrediënten van Maitake kunnen op een indrukwekkende manier tumortherapie en de eigen celafweer van het lichaam ondersteunen.Category: ,
Tag:
 • Description

  Product Description

  MAITAKE – GRIFOLA FRONDOSA – MYCOVITAAL PADDENSTOELENPOEDER

  Bij Hericium Mycovitaal poeder voor grote dieren gaat het om een biologisch geproduceerd voedingssupplement in de beste BIO-grondstof-kwaliteit. Onze Mycovitaal paddenstoelenproducten zijn grotendeels van gecontroleerde biologische teelt. Alleen Chaga, Tremella en Polyporus komen van oogst uit het wild. Zoals bij al onze gekweekte paddenstoelen wordt ook bij Maiktake het vruchtbeginsel met de hand geoogst en voorzichtig gedroogd bij lage temperaturen. In de volgende productiestap worden de gedroogde paddenstoelen tot een fijn poeder vermailen. Hoe fijner het poeder, wat soms ook als ‘shell-broken’ wordt aangeduid, hoe beter de belangrijke ingrediënten van de paddenstoelen biologisch beschikbaar zijn.

  Botanisch gezien horen paddenstoelen niet bij de planten. Tegenwoordig worden ze vanweg hun fysiologische en genetische structuur eerder in het dierenrijk ingedeeld dan in het plantenrijk. Vanuit de dierenwereld hebben paddenstoelen chitine wat een hoofdbestanddeel van hun celwand is. Chitine is onverteerbaar en daarom voor het lichaam niet beschikbaar. Pas via een fijn poeder worden de polysacchariden, tripertenen en meer, beschikbaar gemaakt waardoor paddenstoelen echte ondersteuners van de vitatliteit kunnen worden.

  Maitake, ook bekend als de eikhaas of Grifola frondosa, heeft een brede inzetbaarheid een een groot werkingspotentieel waarvan mens en dier profiteren kunnen. Vooral in Azië wordt de Maitake, die ook in onze bossen voorkomt, sinds eeuwen gebruikt in de traditionele Chinese geneeskunde. Maitake heeft, net als de Agaricus, een opmerkelijk gehalte aan polysacchariden. Dat zijn meervoudige suikers of glycanen, die op basis van hun moleculen en hun lange keten structuur onderscheiden worden. De ingrediënten van Maitake kunnen op een indrukwekkende manier tumortherapie en de eigen celafweer van het lichaam ondersteunen.

  Het poeder met het voer vermengen of met rijkelijk vloeistof voor/na het voederen geven. De dosering is zowel van de diersoort als ook van de behoefte en het individuele dier afhankelijk. Vraag uw dierenarts of diernatuurgeneeskundige of poeder of extracten in de therapie zijn ingebouwd. Anders is er een gemiddelde voedingsaanbeveling die u kunt aanhouden vanuit de informatie op deze pagina.

  Dit Mycovitaal paddenstoelen poeder is vegetarisch en glutenvrij. Het is verkrijgbaar in potten van 100 g en 300 g. Een maatschep voor circa 1,5 gram is bijgevoegd.

  Pot van 100 g
  Samenstelling: 100 % paddenstoelenpoeder van gecontroleerde biologische teelt.
  PZN-Nr: 10745675

  Samenstelling Maitake poeder voor dieren. Alles per 100 g:

  Ruwe as  5,3 g
  Ruwe eiwitten  17,3 g
  Ruw vet  2,6 g
  Ruwe celstof  2,44 g

  Dagelijkse voedingsaanbeveling:

  Gewicht van het dier Hoeveelheid paddenstoelenpoeder
  0 – 25 kg  ca. 1 – 2 g
  25 – 50 kg  ca. 2 – 3 g
  50 – 100 kg  ca. 3 -5 g
  tot 600 kg  ca. 5 – 10 g
  vanaf 600 kg  ca. 10 – 15 g

   

  Het poeder met het voer vermengen of met rijkelijk vloeistof voor/na het voederen geven. De dosering is zowel van de diersoort alsook van de behoefte en het individuele dier afhankelijk. Mycovitaal paddenstoelen zijn een uitstekend alternatief om de gezondheid van dieren voedingsfysiologisch te begeleiden. Hoogwaardige paddenstoelenpoeder is een voedingssupplement voor de ondersteuning van de vitaliteit.

  Kwaliteitsborging: Het poeder wordt in Duitse laboratoria op kwaliteit en zuiverheid getest.